flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчально-методичний збір відповідальних з мобілізаційних питань

25 травня 2018, 16:12

Згідно затвердженого Головою ДСА України З. Холоднюком плану проведення навчально-методичного збору з 22 по 24 травня 2018 року на базі навчально-методичного центру «Федерації профспілкових організацій Чернігівської області» проведено заняття за участю посадових осіб апеляційних судів, місцевих судів міста Києва та Чернігівської області, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів             України, ДСА України та її територіальних управлінь, державних підприємств, що належать до сфери управління ДСА України, відповідальних за ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних.

       Предстаник Сосницького районного суду консультант Олена Морус прийняла активну участь у заході, отримала нові знання й досвід.

       Головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи ДСА України Сергій Каземіров привітав учасників збору та провів заняття «Основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади», доповідь «Аналіз звітів про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліком посад і професій за 2017 рік та загальні вимоги щодо звітів за 2018 рік». Представники судів з задоволенням взяли участь в обговоренні проблемних питань щодо бронювання військовозобов’язаних та отримали на них змістовні відповіді.

      Представник Генерального штабу Збройних Сил України полковник Сергій Рибіцький ознайомив присутніх з вимогами законодавчих та нормативно-правових актів з питань оборонної та мобілізаційної роботи, організації та ведення військового обліку.

      Учасники збору в кінці першого дня навчання обмінялися досвідом по виконанню заходів ведення військового обліку та підготували питання, що виникають в практичній діяльності під час роботи по даному напрямку, для проведення круглого столу 24.05.2018 року.

      На території 8-го Навчального Центру Державної спеціальної служби транспорту 23 травня учасників збору радо привітав командир 8-го НЦ Держспецтрансслужби С. Гута. Представники Центру з задоволенням розповіли присутнім про порядок та етапи призову, складання військової присяги, знаки розрізнення військовослужбовців. Гості з задоволенням відвідали кімнату історії військової частини.

     24 травня за круглим столом учасники збору отримали відповіді на багато запитань, що стосуються ведення військового обліку та бронювання працюючих військовозобов’язаних. Наостанок було підведено підсумки Збору та уточнено завдання щодо військового обліку та бронювання військовозобов’язаних в державних органах судової влади з побажанням наснаги й успіхів у справах. Всі учасники подякували організаторам заходу й висловили побажання й надалі проводити навчання з метою отримання досвіду.