flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сосницькому районному суді черговий раз відкладено розгляд кримінального провадження, яке розглядається судами понад 3 роки

19 квітня 2018, 13:00

           У Сосницькому районному суді триває розгляд кримінального провадження по обвинуваченню у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), громадянином Б.

          Суть правопорушення полягає в тому, що у травні 2013 року  гр. Б., керуючи автомобілем в напрямку м. Н-Сіверського  в с. Печенюги Н-Сіверського району, змінюючи напрямок руху ліворуч, здійснив перешкоду мотоциклу «Ява» під керуванням гр. К. Внаслідок ДТП водій мотоцикла гр. К. згідно висновку судово-медичної експертизи отримав тяжкі тілесні ушкодження.

          Дана справа перебувала у провадженні Н-Сіверського  районного суду з 2015 року.

          Після скасування вироків Н-Сіверського районного суду надійшла до  Сосницького районного суду за підсудністю з Апеляційного суду Чернігівської області у квітні 2017 року.

          Тривалий розгляд справи спричинений неодноразовими відкладеннями через неявку свідків,  за клопотанням прокурора, неявкою прокурора, у зв’язку з викликом експертів для дачі пояснень, призначення комісійної судової автотехнічної експертизи (яка проводилася майже три місяці) та у зв’язку з призначенням судом проведення додаткових слідчих дій.  

          У зв’язку зі значною віддаленістю суду від місця проживання експертів в черговий раз справа була призначена до розгляду на 18.04.2018 року в режимі відеоконференції за заявою експертів, але розгляд справи відкладено на 03.05.2018 року через виникнення технічних проблем по відеоконференцзв’язку.

 

         Прес-служба суду