flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Зміни щодо публікації оголошення про виклик до суду!

05 лютого 2018, 15:31

      15.12.2017 року набрав чинності  Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» №  2147-19 від 03.10.2017 року, яким внесено зміни до вказаних кодексів шляхом викладення їх у новій редакції.

      Відповідно до ч.1 ст.130 КАС України, ч.11 ст.128 ЦПК України, п.19 розділу 13 «Перехідні положення» ЦПК України та п. 20 розділу 7 «Перехідні положення» КАС України  відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису, а також у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, виклик таких осіб в суд здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

      На виконання вимог законодавства Сосницьким  районним судом Чернігівської області на власному веб-сайті додано в меню «Громадянам» розділ "Оголошення про виклик до суду"