flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Інна Смаль взяла участь у рамках програми HELP «Вступ до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

28 листопада 2017, 16:48

           Голова суду  Інна Смаль  взяла участь  у рамках програми HELP «Вступ до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод». Це спільна программа ЄС/Ради Європи,  пілотування курсу якої пройшло 27 листопада 2017 року на базі Апеляційного суду Чернігівської області за участю сертифікованих тренерів: представника Cекретаріату програми HALP Анни-Марії Телбіс.

            На курсі  програми HELP  виступив голова апеляційного суду Чернігівської області суду Садіг Тагієв.  Тема  його виступу  стосувалась використання у кримінальному процесі доказів, отриманих при негласних слідчих (розшукових) діях (НСРД). Присутнім було цікаво та корисно почути думку судді щодо певних особливостей дослідження таких докадів під час судового розгляду в контексті практики Європейського суду, а також ньому були  розглянуті аспекти практичного застосування Конвенції про захист прав і основоположних свобод у судочинстві, чому і як її застосовувати  при розгляді справ. Обговорено загальні стандарти у забезпеченні права на справедливий суд.