flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено День відкритих дверей в Сосницькому районному суді Чернігівської області

20 листопада 2017, 15:30

          З метою формування правової свідомості у молоді, популяризації роботи суду, підвищення рівня суспільної довіри до суду, покращення обізнаності щодо діяльності судової системи 15 листопада 2017 року в суді проведено День відкритих дверей. До суду завітали студенти Сосницького сільськогосподарського технікуму, яких радо зустріли голова суду Інна  Смаль , керівник апарату суду Антоніна Борисенко та всі працівники суду.

 

 

           

           Розпочинаючи даний захід керівник апарату стисло  в теплій невимушеній атмосфері  розповіла молоді про Сосницький районний суд

як один із складових судової системи України – про завдання установи, організацію роботи, обов’язки працівників, статус суддів, про роботу

веб-сайту суду, програму документообігу суду Д-3.

 

       

         

          Консультант суду Олена Морус ознайомила молодь із правилами поведінки в суді та провела короткий екскурс в історію суду.

Далі  Антоніна  Борисенко провела учасникам екскурсію приміщенням суду.

           Спочатку студенти завітали  до канцелярії суду, де   дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в програмі Д-3. Старший секретар суду  Марина Заруцька продемонструвала студентам як саме здійснюється реєстрація вхідної кореспонденції суду, реєстрація справ різних категорій, ведення обліково–статистичних карток, процес автоматичного розподілу справ, порядок звернення до виконання судових рішень.

       

           Наступним була зала судових засідань з розгляду кримінальних справ, де секретар судового засідання Марина Чепурна продемонструвала юнакам та дівчатам фіксування судового процесу (судових засідань) технічними засобами, розповіла як саме здійснюється розсилання в установленому порядку  судових повідомлень та викликів, а також судових рішень.

 
 
       

          Головний спеціаліст Євгеній Даценко розповів як  за ухвалою суду відповідно до КПК України  під час досудового розслідування проводиться в  суді допит, впізнання в режимі відео конференції та як відповідно до  ЦПК України суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Він наголосив на переваги слухання в режимі відео конференції , про  заощадження часу   та коштів, які витрачаються на доставку особи до приміщення суду. Також Євгеній Даценко продемонстрував процес  проведення  відеоконференцзв’язку.

         В кабінеті керівника апарату студенти дізнались про адміністративні обов’язки керівника апарату, ознайомились  графіком прийому громадян керівництвом суду.  

Далі юнаки та дівчата потрапили в кабінет, де працюють  помічники суддів та з задоволенням ознайомилися з їх роботою.

 
 

       Традиційно студентів зустріла в своєму кабінеті голова суду Інна Смаль, де вони   поспілкувались з головою суду   про розгляд справ з наведенням цікавих прикладів із практики.

 
 
     
       

      Також юнаки та дівчата мали нагоду відвідати судове засідання під час розгляду судових справ під головуванням  судді Інни Смаль.

      
       

       Після судового засідання  голова суду провела цікаву міні-лекцію з наведенням випадків судової практики по кримінальних справах, відповіла на запитання студентів. Студенти  приміряли суддівські крісла.

 
 
   

       Наприкінці заходу студенти потрапили в судове засідання, де головуючий суддя Андрій Стельмах проводив підготовче судове засідання щодо обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 289 КК України.

Загалом захід відбувся у дружній атмосфері, учасники Дня відкритих дверей поглибили свої знання з правознавства, дізналися багато корисного та цікавого про судові правила і процедури, ознайомились із діяльністю Сосницького районного суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, запрошені гості висловили бажання стосовно подальших зустрічей та  обіцяли обов’язково завітати ще з одним візитом.

 

 

 

Прес-служба  Сосницького районного суду Чернігівської області