flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Самоврядування суддів – гарантія незалежності»

13 жовтня 2017, 13:09

«Самоврядування суддів – гарантія незалежності»

      09 жовтня 2017 року  в рамках реалізації грантового проекту «Підтримка розвитку суддівського самоврядування» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» відбувся Чернігівський регіональний судовий форум «Самоврядування суддів – гарантія незалежності».

В форумі взяла участь голова Сосницького районного суду Інна Анатоліївна Смаль.

За словами Садіга Тагієва, голови Апеляційного суду Чернігівської області, за останні 7 років це перший форум такого масштабу, який відбувається в Чернігові.

Водночас, у своєму вступному слові С. Тагієв звернув увагу на те, що незалежність, яка сьогодні є в суддів, та незалежність, про яку йдеться в Конституції, законах, - різні речі. І якби Рада суддів була більш дієва, то так болісно судова реформа для суддів не проходила б.

Голова Апеляційного суду Чернігівської області, зважаючи на свій майже 30-річний стаж суддівської роботи, порадив колегам завжди бути принциповими.

Суддя Львівського окружного адміністративного суду, президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування Володимир Кравчук зазначив: "Ми їздимо по різних областях, щоб перейнятися тим, що відбувається в регіонах. Дуже приємно, що наш проект має підтримку з боку і Вищої кваліфікаційної комісії суддів, і Вищої ради правосуддя. Це дає надію, що все ж таки можна відбудувати стосунки між умовними низами та верхами". На його думку, без сприяння та підтримки суддів з регіонів такі форуми не були б можливі.

 

Прес-служба суду