flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальна інформація про розпорядок роботи суду в умовах воєнного стану

20 липня 2022, 10:41

На території України введено воєнний стан з 24 лютого 2022 року та продовжено до 23 серпня 2022 року.

Відповідно до статей 10 та 26  Закону України «Про правовий режим воєнного стану»  у період воєнного стану повноваження  судів не можуть бути припинені. 

Конституційне право людини на судовий захист не може бути обмежене.

Згідно Розпорядження Голови Верховного Суду № 27/0/9-22 від 04 травня 2022 року, враховуючи наявність належних умов для здійснення правосуддя, після відновлення територіальної підсудності судових справ судів Чернігівської області Сосницький районний суд під час воєнного стану продовжує роботу в звичайному режимі.

В суді приймаються позовні заяви, клопотання та інші матеріали, здійснюється розгляд справ усіх категорій.

Розгляд справ здійснюється відповідно до вимог процесуального законодавства, з урахуванням особливостей, визначених умовами воєнного стану.

У разі необхідності кожен учасник судової справи має можливість дізнатись необхідну йому інформацію безпосередньо в суді, на сайті суду в розділі «Список справ, призначених до розгляду», або ж зателефонувати до канцелярії суду за телефоном (04655) 2-14-34.

За наявності об’єктивних причин учасники судових процесів мають можливість подати заяву про розгляд справи за їх відсутності,  відкладення розгляду справ у зв’язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції. Такі заяви також можуть бути направлені в електронному вигляді на електронну адресу суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

Прийом громадян з подання позовних заяв, заяв наказного та окремого провадження, адміністративних позовів, справ у в порядку КПК України, ознайомлення з матеріалами судових справ, а також видача копій судових рішень здійснюється канцелярією суду протягом усього робочого дня відповідно до графіка роботи суду:

 

ПОНЕДІЛОК - ЧЕТВЕР з 8 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.

П'ЯТНИЦЯ - з 8 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.

ОБІДНЯ ПЕРЕРВА з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хв.

ВИХІДНІ ДНІ - субота та неділя 

Усі новини та повідомлення про можливі зміни режиму роботи Сосницького районного суду будуть розміщуватись на вебсайті суду.