flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! Електронна декларація має бути подана до 31 січня 2024 року.

07 листопада 2023, 09:24

Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія Закону, є, зокрема, присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Протягом 2021-2022 р. присяжні, які брали  участь у розгляді цивільних справ відповідно до розділу XIII "Прикінцеві положення" пункт 2-7  ЗУ «Про запобігання корупції», зобов’язані подати до 31 січня 2024 року шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий 2021, 2022 р. за формою, що визначена Національним агентством.

Додатково повідомляємо, що відповідно до п.4 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкт декларування може подати виправлену декларацію без звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції  упродовж 30 днів після подання декларації,

Для входу до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, необхідно завчасно отримати електронний цифровий підпис (ЕЦП) в Україні в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК), перелік яких зазначений на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо роботи з Реєстром та роз’яснення щодо заповнення форми е-декларації можна знайти за посиланнями: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

Звертаємо увагу, що електронна декларація за 2021, 2022 р. має бути подана не пізніше 31 січня 2024  року.