flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-зустріч з суддею Сосницького районного суду Чернігівської області:"Сучасні виклики професії судді" Інною Смаль

10 березня 2023, 13:47

     09.03.23 року за ініціативи Правничої асоціації «ДОБРОСУД» відбулась онлайн-зустріч судді Сосницького районного суду Чернігівської області судді Інни Смаль зі студентами ННІП Державного податкового університету.

  Суддя розповіла про те, що довіра суспільства до судової влади формується саме з місцевих судів, які детально розглядають кожен спір, кожну справу, чують кожного учасника. Вона поділилася своїм особистим 21-річним професійним шляхом роботи в суді зі слухачами, а також щиро зізналась, що бути суддею в невеличкому місті, в якому ти живеш і де тебе всі знають, означає бути ввічливим, уважним і чесним не лише в судовому засіданні, але й у повсякденному житті. Інна Анатоліївна зазначила, що вона пишається судом, в якому працює все життя та працівниками апарату, які відповідально ставляться до своєї роботи.

      Під час зустрічі студенти мали можливість задати судді цікаві питання. Одне з таких питань стосувалось того, яку роль в професії судді відіграє інтуїція. На думку пані Інни суддя має покладатись на знання закону, дослідження матеріалів справи, розумний розсуд, а не керуватись винятково власними інтуїтивними відчуттями. Суддя поділилась досвідом розгляду найскладніших справ та розповіла майбутнім правникам про високі моральні якості, якими має володіти юрист для зайняття посади судді.

    Інна Анатоліївна зазначила, що отримала велике задоволення та неймовірний заряд енергії від спілкування з майбутніми правниками, вдячна за активність та цікаві запитання.

     Правнича асоціація «ДОБРОСУД» подякувала Інні Анатоліївні за розмову зі студентами, моральну підтримку в цей важкий для всіх українців час.